nl en

Over Wings and Roots

Onze 5 aandachtsgebieden

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe creëer je sociale en economische kansen voor mensen en gemeenschappen? Wij denken dat dit kan met behulp van concrete, haalbare projecten die zich richten op een of meer van de volgende vijf aandachtsgebieden. Bij de keuze van de projecten die we steunen, zorgen we altijd voor een goede balans tussen deze gebieden.

1. Lokaal ondernemerschap
We werken alleen met betrouwbare en ervaren lokale partners: bedrijven en organisaties die een brug kunnen slaan tussen verschillende culturen, die oog hebben voor lokale behoeftes en die eerlijke prijzen betalen. De la Gente Guatemala, de leverancier van onze koffie, is zo’n organisatie. We helpen deze organisaties bijvoorbeeld met de aanschaf van een tractor of zonnepanelen. Dit zijn concrete zaken waar lokale ondernemers, en daarmee de hele gemeenschap, onmiddellijk van profiteren.

2. Onderwijs en voorlichting
Onderwijs verschaft kinderen én volwassenen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Of het nu gaat om lezen en schrijven, landbouwtechnieken of basale kennis van hygiëne en de bestrijding van ziekten: onderwijs en voorlichting maken weerbaar. Daarom zetten wij ons in voor meer scholen, schoolbanken, schoolborden, boeken en leraren in ontwikkelingslanden. Zoals blueszanger B.B. King zei: het mooie van kennis is dat niemand het van je kan afnemen.

3. Huisvesting en gemeenschapsontwikkeling
Een bloeiende gemeenschap waarin mensen kunnen wortelen begint met goede huisvesting. Zonder huis heb je geen thuis en een gemeenschap zonder thuis, is dat eigenlijk wel een gemeenschap? We beginnen daarom bij de basis: een huis. Dankzij onze huisvestingsprogramma’s kunnen mensen zich op sociaal en economisch vlak ontwikkelen en onafhankelijk worden.

4. Drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne
Als je de kraan opendraait sta je er waarschijnlijk niet bij stil, maar schoon drinkwater is geen vanzelfsprekendheid. En als het er al is, is het meestal te weinig. Goede sanitaire voorzieningen zijn schaars en veel mensen leven in onhygiënische omstandigheden, met infecties, diarree en ondervoeding tot gevolg. Met schoon drinkwater en hygiëne maak je een verschil voor individuen, gezinnen en de gemeenschap in zijn geheel.

5. Medische hulp en gezondheidszorg
Gezonde mensen zijn gelukkiger en fitter. En wie gezond is, kan bergen werk verzetten of goed leren op school. De hele gemeenschap bloeit als de leden gezond zijn. Daarvoor zijn twee zaken van belang: voorkomen en genezen. Door in te zetten op medische hulp en gezondheidszorg redden we levens en voorkomen we dat er in de toekomst levens moeten worden gered.