nl en

‘Operatie geslaagd’ Antigua, Guatemala

Al 6 operaties gedoneerd

‘Operatie geslaagd’ Antigua, Guatemala
69%
€ 491 ingezameld
Projectwaarde: €712

T.E.S.S Unlimited, opgericht door Tessa de Goede, is een Nederlandse stichting die werkzaam is in Guatemala, T.E.S.S Unlimited biedt medische zorg aan kinderen geboren met een schisis.

Op deze foto is Darix 6 weken oud. Hij is geboren met een schisis en kon door zijn handicap niet voldoende eten of drinken, was extreem ondervoed en woog nog maar 1,8 kg. Gabriela, Darix zijn moeder, leeft in armoede en woont in Jalapa (Guatemala). Zij kon de hoge kosten voor adequate hulpmiddelen en een corrigerende operatie niet betalen. Zijn vader verdween helaas uit beeld na de geboorte.

Kinderen met schisis hebben een spleet in lip, kaak en/of gehemelte. Bij een kind met schisis zijn altijd een of meerdere operaties noodzakelijk. In ontwikkelingslanden is vaak geen geld beschikbaar om kinderen met een schisis te helpen. Naast de problemen rondom de voeding zijn deze kinderen vaak extra vatbaar voor infecties en worden ze veelal gepest, weggestopt en gaan ze niet naar school. Zo wordt hun kans op een goede toekomst verspeeld. Ongeveer 95% van alle kinderen die een schisis operatie nodig hebben, zijn niet in goede fysieke conditie, zijn vaak ondervoed en dit levert al snel een levensbedreigende situatie op. Opereren daarom vaak niet mogelijk.

Darix is daarom snel opgenomen in het melk project, van T.E.S.S. Unlimited, om zijn gezondheid te verbeteren en het juiste gewicht te behalen zodat hij een operatie aan zou kunnen.

Gemiddeld zit een kind 6 maanden in het melk project, ongeveer 4 maanden vóór de operatie en 2 maanden ná de operatie. De allereerste keer dat het team Darix zag kreeg ook hij direct een speciale schisis fles, ook wel een Haberman fles genoemd mee. Hierdoor kon Darix veel beter eten en drinken en ging zijn conditie met sprongen vooruit. Binnen enkele weken was hij aangesterkt en kon de operatie zonder complicaties worden uitgevoerd.

 

‘De operatie die het leven en de glimlach
van Darix voor altijd heeft verandert’

Een verschil is zo gemaakt. Doe je mee?

Via jouw donatie neemt T.E.S.S. Unlimited kinderen zoals Darix op in het melkproject en wordt een schisis operatie uitgevoerd door een specialistisch team. Hiernaast is nazorg een belangrijk onderdeel van het programma, waaronder voorlichting aan ouders over voeding en mondzorg, logopedie, tandheelkunde, huisbezoeken en psychotherapie vallen.

Een speciale dank gaat uit naar de directie en medewerkers van CONCEPTIONAL (Den Haag) die ‘operatie geslaagd’ o.a. door middel van een hele mooie start donatie hebben omarmt. Een heel goed initiatief want zo maken zij het verschil! We hopen dat er nog vele mensen willen aansluiten voor extra donaties.

Behandelkosten per kind:

Deelname (6 maanden) aan het melkproject + nazorg Inclusief 8 blikken melk, 1 x vitaminen
€ 300,00
Haberman fles
€ 12,00
Schisis operatie
€ 400,00
Totale kosten
€ 712,00

Voor nadere info: www.tessunlimited.com