nl en

‘Veilig Drinkwater’ Mbeya, Tanzania

‘Veilig Drinkwater’ Mbeya, Tanzania
34%
€ 942.1 ingezameld
Projectwaarde: €2781

TIPPY-TAPS PROJECT

Veilig drinkwater is helaas geen vanzelfsprekendheid en in Tanzania is een waterfilter dan ook noodzakelijk. Voor dit project krijgen kinderen op school voorlichting over hygiëne en veilig drinkwater en leren zij omgaan met waterfilters en ‘tippy taps’ om hun handen te wassen. Bovendien krijgen zij zo voldoende schoon drinkwater binnen. Naast het plaatsen van waterfilters en tippy taps op school bestaat het project uit het opleiden van ondernemers die waterfilters kunnen verkopen, zodat uiteindelijk de hele gemeenschap profiteert. Help jij mee aan schoon drinkwater voor Mbeya?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontvanger Julia vertelt

Ik ben Julia Faustine met mijn dochtertje Cynthia. In 2014 hoorde ik over de Tulip water filters en kon ik een training volgen in de verkoop hiervan. Sinds een jaar bied ik de filters aan in mijn winkeltje.

Vanuit de winkel probeer ik de water filters en veilig drinkwater zoveel mogelijk te promoten. ‘Ik leg aan alle klanten uit wat de water filter doet en waarom het zo belangrijk is om veilig drinkwater te drinken. Ik vertel ze dat mijn dochtertje Cynthia veel minder vaak ziek is sinds wij ons water filteren voor het drinken. Maar het kost tijd om mensen te overtuigen en ze vertrouwen te geven in het product. Klanten kennen het product niet of weten niet dat ze ziek worden van het water dat ze drinken. Ik heb altijd een filter voor de winkel staan zodat mensen zelf kunnen zien hoe het werkt en het water kunnen proeven.’

Project-begeleiding (Basic Water Needs en SHIPO)

Om Julia en andere kinderen zoals Cynthia te helpen willen wij via de lokale school voorlichting geven over hygiëne en veilig drinkwater. Daarnaast krijgt de school handen was faciliteiten (tippy taps) en wordt er een Tulip water filter geplaatst in elke klas, zodat zij deze lessen gelijk in de praktijk kunnen brengen. KInderen krijgen zo veilig en genoeg drinkwater tijdens de les, ze leren gezonde gewoontes zoals handen wassen, water veilig filteren en opslaan en wordt via docenten (vaak gerespecteerde mensen in de gemeenschap) en ouders de Tulip water filter bekender, wat de lokale ondernemers zal helpen bij hun verkoop. Het project zal worden uitgevoerd in Mbeya, waar een nieuwe groep ‘veilig water ondernemers’ wordt getraind.

www.basicwaterneeds.com

www.shipo-tz.org

Projectkosten

Voorbereidingen project (inclusief vergadering met de lokale bevolking)
€ 180
4 Daagse training met docenten en leerlingen inclusief follow up
€ 972
Installatie touwpomp door lokale ondernemer
€ 905
Installatie 5 Tippy Taps
€ 45
Installatie 10 Tulip Waterfilters inclusief training materiaal
€ 150
Promotie set voor 5 ondernemers werkzaam in omliggende omgeving à € 32
€ 160
Lokaal transport van Njombe naar Mbeya
€ 189
Monitoren en Evaluatie
€ 180
Totale kosten
€ 2781